search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:35
MENU CLOSE

Ποινικός Κώδικας: Μόνο τότε η μολότωφ δεν…τιμωρείται!

07.11.2019 19:33
Επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στα Εξάρχεια - Media

 

Τροποποιήσεις και αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αναφορικά με τη χρήση και την κατοχή μολότοφ, μάλιστα εάν κάποιος παραδώσει τη βόμβα στους αστυνομικούς, δεν τιμωρείται.

Σύμφωνα με το Open, o νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει την κατασκευή και κατοχή ηλεκτρικών υλών σε πλημμέλημα που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια, εάν όμως κουβαλάει μολότοφ σε μία πορεία στην οποία γίνονται επεισόδια μέσα στο σάκο του, γίνεται κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι και 10 χρόνια.

Στις τροποποιήσεις που συζητιούνται στη Βουλή για τις βόμβες μολότοφ, προβλέπεται ότι ο δράστης δεν τιμωρείται εάν παραδώσει με τη θέληση του τις βόμβες στους αστυνομικούς ή εάν αποτρέψει τη χρήση τους.

Οι αστυνομικοί ζητούν συστηματοποίηση των ποινών για τις βόμβες μολότοφ,αφού μετρούν τραυματίες από τη χρήση τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γιώργος Γερακαράκος, «από τότε που οι βόμβες μολότοφ ξεκίνησαν να κόβουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, οι καταστηματάρχες κλαίνε την περιουσία τους, οι δε αστυνομικοί μετράνε τα γκαύματα τους».

Αντιδράσεις υπήρξαν και στη Βουλή, στη συζήτηση για τον νέο Ποινικό Κώδικα, αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Σπύρου Λάππα ότι η κατοχή μολότοφ δεν είναι αδίκημα.

«Πες τε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ; Θέλω να μου το προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας», ρώτησε ο κ. Λάππας τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά: «Τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:34