search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Χ.Α.: Και πάλι στόχος οι 900 μονάδες

18.11.2019 12:08
Χ.Α.: Και πάλι στόχος οι 900 μονάδες - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, όπως και οι πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τα μάκρο που ανακοινώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πολιτικοί ηγέτες των κομμάτων ετοιμάζονται να υποβάλουν τις εκλογικές τους προτάσεις σε επικεφαλής των επιχειρήσεων που συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο της Βρετανικής Βιομηχανίας στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα δεσμευθεί και πάλι να τερματίσει την αβεβαιότητα του “Brexit”.

“Η ανάπτυξη στη Γερμανία, θα παραμείνει ασθενής στο δ΄ τρίμηνο, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ενδεχόμενη ύφεση και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προοπτικές για τον τεράστιο βιομηχανικό τομέα ίσως σταθεροποιούνται”, τόνισε η Bundesbank.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., και παρά το ήπια επιφυλακτικό ξεκίνημα, η συμπλήρωση του πρώτου μισού των συναλλαγών, βρήκε τους βασικούς δείκτες να έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο και τον γενικό δείκτη να επαναπροσεγγίζει το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών, κινείται ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 884,23 (-0,11%) και 896,44 μονάδων (+1,27%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 40 εκατ., από τα οποία τα 0,4 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικό πρόσημο παραμένουν οι ΑΔΜΗΕ (-0,23%), Ελλάκτωρ (-1,25%), Ελ. Πετρέλαια (-0,69%), Lamda Development (-0,91%), 3E (-0,45%), Cenergy Holdings (-0,29%) και ΟΛΠ (-0,22%).

Από τις μετοχές του FTSE25, που κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+1,98%), Eurobank (+3,14%), Εθνική (+2,38%), Πειραιώς (+5%), ΕΧΑΕ (+1,68%), Μυτιληναίο (+1,89%), ΟΠΑΠ (+1,14%) και Σαράντη (+1,22%).

Να σημειωθεί ότι πενταετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης, εκδίδει η Μυτιληναίος για τη χρηματοδότηση των σχεδίων της. Η διαδικασία θα τρέξει μέσω της θυγατρικής της “Mytilineos Financial Partners SA”, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Αξιολόγηση “ΒΒ” με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο, θέτει η Fitch για τη Μytilineos εν όψει της έκδοσης ευρωομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ από την εισηγμένη.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική εξέλιξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 900 μονάδων, με ταυτόχρονη αύξηση τζίρου και θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50