search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Ωοτοκία: Το βιβλίο τέχνης του Γιώργου Λάνθιμου για τον οίκο Gucci

20.11.2019 10:35
Ωοτοκία: Το βιβλίο τέχνης του Γιώργου Λάνθιμου για τον οίκο Gucci - Media

 

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Λάνθιμος έστρεψε το βλέμμα του μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του στην Cruise 2020 του Gucci για τις ανάγκες του look book της κολεξιόν. Τώρα, καινούργιες φωτογραφίες από τον σκηνοθέτη των σκηνοθετών «Ο Αστακός» και «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» συγκροτούν ένα καινούργιο βιβλίο τέχνης για τον ιταλικό οίκο μόδας, με τίτλο «Ωοτοκία».

Φωτογραφημένα στην Αίθουσα «Λήδα» της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, τα μοντέλα ποζάρουν ανάμεσα σε Ρωμαϊκά και Αρχαία Ελληνικά γλυπτά. Ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες, με τα πρόσωπα καλυμμένα με άσπρη πούδρα μιμούνται τα αγάλματα, νεότερα πρόσωπα εμφανίζονται φορώντας της πολύχρωμες και εκλεκτικές κρεασιόν του οίκου.

«Το να έχεις τους ηθοποιούς και τα μοντέλα να επικοινωνούν με το περιβάλλον, αντιπαραθέτοντάς τους με αυτά τα πανάρχαια αγάλματα και με τους ηλικίας αιώνων τοίχους ήταν ιδιαίτερα αναζωογονητικό» εξήγησε, μιλώντας στο Dazed, ο Γιώργος Λάνθιμος. «Αυτή η διαδικασία έμοιαζε να είναι, ταυτόχρονα, μια πρόβα για ένα μελλοντικό θεατρικό έργο και οι απαρχές της δημιουργίας μιας τελετουργίας την οποία τα πρόσωπα στις φωτογραφίες θα εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν, τα χρόνια που έρχονται» πρόσθεσε.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε, ο διευθυντής δημιουργικού στον ιταλικό οίκο, εμπνεύστηκε από ένα συγκεκριμένο άγαλμα στον κήπο της βίλας, το «Η Λήδα και ο Κύκνος» – ρωμαϊκό αντίγραφο ελληνικού αγάλματος του 4ου αιώνα – για να εξερευνήσει, μεταξύ πολλών άλλων, τη σημασία του αντίγραφου. «Ήταν λόγος χαράς το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω αυτές τις εικόνες εμπνεόμενος από τη δουλειά του Αλεσάντρο Μικέλε» υπογράμμισε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:54