search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Ο παράξενος λόγος για τον οποίο ο 6ος Στόλος ανησυχούσε για το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο

28.11.2019 18:46
Ο παράξενος λόγος για τον οποίο ο 6ος Στόλος ανησυχούσε για το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο - Media
 
Όταν η Ρωσία αποφάσισε να βγάλει στην ανατολική Μεσόγειο το μοναδικό αεροπλανοφόρο της, το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ κινητοποιήθηκε άμεσα και παρακολουθούσε την πορεία του σκάφους από διακριτική απόσταση.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο λόγος αυτής της διακριτικής παρακολούθησης δεν ήταν μήπως η Ρωσία αποκτήσει τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα στη Συρία, ή κάποιος λόγος που να σχετίζεται με τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
 
Αντιθέτως, όπως αναφέρει το National Interest, η βασική ανησυχία ήταν μήπως το γερασμένο σκάφος… βυθιζόταν στη Μεσόγειο, καθώς το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» συνήθιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα στις αποστολές του.
 
Το 2009 ένας ναύτης είχε σκοτωθεί όταν σημειώθηκε φωτιά στο πλοίο, ενώ στην ίδια αποστολή είχε χάσει εκατοντάδες τόνους καυσίμου στη διάρκεια ανεφοδιασμού.
 
Στην τελευταία αποστολή του το 2016 στη Συρία, το «Κουζνετσόφ» είχε και πάλι βιώσει προβλήματα, καθώς σε δύο περιπτώσεις, μαχητικά είχαν πέσει στη θάλασσα, λόγω βλαβών.
 
Οπότε, μάλλον κατανοητή η ανησυχία των ΗΠΑ για το γερασμένο αεροπλανοφόρο, κάθε φορά που βγαίνει σε αποστολή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22