search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:24
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η μάχη κατά του AIDS συνεχίζεται και μας αφορά όλους

01.12.2019 13:22
Χαρίτσης για επιχορήγηση εφημερίδων: Παλινωδίες και τακτικισμοί της κυβέρνησης - Media

 

 

«Η ιστορία του AIDS είναι μια ιστορία μάχης ενάντια στο στίγμα, τις διακρίσεις και την απάθεια», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Χαρίτσης.

Tαυτόχρονα επισημαίνει ότι «η μάχη κατά του AIDS συνεχίζεται. Και μας αφορά όλους».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids:

Η ιστορία του AIDS είναι μια ιστορία μάχης ενάντια στο στίγμα, τις διακρίσεις και την απάθεια. Είναι η ιστορία των ίδιων των ασθενών και των ανθρώπων τους, που απέναντι σε ένα αδιάφορο και συχνά εχθρικό σύστημα, δεν σταμάτησαν να διεκδικούν πόρους και έρευνα για την καταπολέμηση του ιού και το δικαίωμά τους στην ισονομία. Η ιστορία της σύγκρουσης των αναπτυσσόμενων χωρών με ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες, στην ανάγκη τους για φθηνότερα φάρμακα και θεραπείες.

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, δεν εφησυχάζουμε. Οι πιθανότητες να νοσήσει πλέον ένας οροθετικός που θα λάβει έγκαιρη και σωστή θεραπεία είναι πιο μικρές, η πρόσβαση όμως όλων στη θεραπεία παραμένει ζητούμενο. Το ίδιο και η σωστή πληροφόρηση για την προστασία από τον ιό αλλά και η άρση του φόβου και της προκατάληψης ενάντια στους φορείς.

Μέσα στο 2017, 1.8 εκ άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό HIV. Οι φορείς φτάνουν στα 38 εκ., με το 21% από αυτούς να μην το γνωρίζουν. Είναι φανερό ότι η μάχη κατά του AIDS συνεχίζεται. Και μας αφορά όλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50