search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:02
MENU CLOSE

Τραγωδία: Ακροβάτισσα πέφτει από ύψος 7,5 μέτρων – Αγωνία για την υγεία της (Video, σκληρές εικόνες)

07.12.2019 11:15
Τραγωδία: Ακροβάτισσα πέφτει από ύψος 7,5 μέτρων - Αγωνία για την υγεία της (Video, σκληρές εικόνες)  - Media
 
Η Ευγενία Αζόνοβα από τη Ρωσία διαγωνιζόταν στο 2ο Διεθνές Πρωτάθλημα Air Athletics στην Ρίγα της Λεττονίας.
 
Κατά την διάρκεια της γυμναστικής της επίδειξης η γνωστή ακροβάτης έπεσε από ύψος 1,5 μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κακώσεις στην σπονδυλική στήλη και να είναι αβέβαιο εάν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.
 
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το σύρμα του εξοπλισμού ασφαλείας που έφερε, κόπηκε και η κοπέλα έπεσε πάνω σε ένα στρώμα ενώ δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ. Το δε βίντεο με την πτώσης της κοπέλας τρομάζει τον θεατή.
 

Η κοπέλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Μόσχα και δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς βοήθεια ενώ επικρίνει τους διοργανωτές πως άργησαν να ανταποκριθούν στις κραυγές της για βοήθεια αφού έπεσε ενώ υποστηρίζει πως δεν υπήρχαν γιατροί στην αίθουσα.
 
Η αρμόδια εξεταστική επιτροπή στην Ρωσία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, όπως γράφει η εφημερίδα Moskovsky Kosmomolets.
 
Όπως αναφέρει η κοπέλα δύο σπόνδυλοι της έχουν σπάσει (12ος που είναι στο ύψος του στήθους και ο πρώτος στον αυχένα) «ο νωτιαίος μυελός έχει καταστραφεί. Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου και τα όργανά μου στην περιοχή της λεκάνης. Ουρώ με τη βοήθεια καθετήρα».
 
Συμπληρώνει πως δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις «αλλά δεν μπορώ να κουνηθώ. Για μια μακρά περίοδο θα πρέπει να είμαι διαρκώς σε οριζόντια θέση. Η αποκατάσταση θα είναι μακρά».
 
Η κοπέλα ξύπνησε μετά την επέμβαση και όπως ενημερώθηκε οι γιατροί είχαν τοποθετήσει στην σπονδυλική της στήλη βίδες ενώ όπως λέει οι γιατροί αρνούνται να της δώσουν έναν μέσο εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης.
 
Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κοπέλα γράφει: «Πρέπει να αποδεχθείς πως όλα πάνε προς μια κατεύθυνση που δεν επιθυμείς. Το να το διαχειριστείς αυτό, είναι ό,τι πιο δύσκολο. Μερικές φορές κλείνω τα μάτια και ”παίζω” στο μυαλό μου ξανά την εμφάνισή μου (σ.σ. στον διαγωνισμό) σαν να ετοιμάζομαι να το ξανακάνω. Θυμάμαι τις νότες της μουσικές». Όπως αναφέρει θα πρέπει να παλέψει για να σταθεί ξανά όρθια. «Θα πρέπει να παλεύω κάθε μέρα».
 
Πηγή: HuffPost
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30