27/01/2021 21:35:17

Πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείτε μαλακτικό στις πετσέτες;

Πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείτε μαλακτικό στις πετσέτες; - Media

 

Το μαλακτικό ρούχων στις μέρες μας είναι εξαιρετικά δημοφιλές επειδή αφαιρεί το στατικό ηλεκτρισμό και βοηθάει τα ρούχα να είναι μαλακά και μυρωδάτα. Βοηθάει επίσης στο να διατηρούν το σχήμα και το χρώμα τους. Όταν όμως πρόκειται για πετσέτες, το μαλακτικό δεν είναι το καλύτερο προϊόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Το μαλακτικό υφασμάτων αποτελείται κυρίως από λάδι σιλικόνης. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, αυτό το λάδι εισχωρεί πάνω στις ίνες της πετσέτας και τις κάνει να είναι ολισθηρές, λιπαρές και κατά συνέπεια λιγότερο απορροφητικές. Δεδομένου ότι ο σκοπός μιας πετσέτας είναι να απορροφά το νερό, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται να σταματήσετε εντελώς τη χρήση μαλακτικού υφασμάτων όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε μαλακτικό κάθε δεύτερο πλύσιμο. Άλλοι πάλι συνιστούν να το παραλείψετε εντελώς. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να διατηρήσετε τις πετσέτες σας μαλακές και χνουδωτές, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε μαλακτικό υφασμάτων. Ένα φυσικό συστατικό που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και είναι ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση, είναι το λευκό ξύδι.

Συνταγή για φυσικό μαλακτικό ρούχων

Προσθέστε μισό φλιτζάνι ξύδι στο πλυντήριό σας, κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης, στη θήκη του μαλακτικού. Το ξύδι θα αφαιρέσει τα υπολείμματα σαπουνιού και θα κάνει τις πετσέτες σας μαλακές και αφράτες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.