01/06/2020 23:35:13

Λαμπρούλης: Περικοπές στις δαπάνες για την υγεία προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων

Λαμπρούλης: Περικοπές στις δαπάνες για την υγεία προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων - Media

 

«Και ο προϋπολογισμός του 2020 συνεχίζει απαρέγκλιτα την υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων που εφαρμόστηκαν με όλους τους προηγούμενους προϋπολογισμούς, από όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Όπως κατήγγειλε, η μείωση της κρατικής δαπάνης σε βάρος της υγείας και πρόνοιας του λαού ανέρχεται στα 182 εκατομμύρια ευρώ, «ποσό που έρχεται να προστεθεί στη συνολική μείωση, κατά 28%, στη χρηματοδότηση που έχει συντελεστεί από της κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τη περίοδο της κρίσης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τις περικοπές από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπηρετηθεί η στρατηγική κατεύθυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που αποδέχονται όλα τα αστικά κόμματα, και της οποίας παράμετρος είναι η συμπίεση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους και η περαιτέρω μείωση της εργατικής δύναμης για να αυξάνουν τα κέρδη το κεφάλαιο».

«Οι δαπάνες για την υγεία - πρόνοια περιορίζονται στη χρηματοδότηση ενός ελάχιστου βασικού πακέτου για όλους, εντελώς αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας», επέμεινε ο Γιώργος Λαμπρούλης και επισήμανε ότι ο κρίσιμος τομέας της Υγείας και του Φαρμάκου, για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, μετατρέπεται σε χρυσοφόρο πεδίο δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Οι νέες περικοπές, σημαίνουν και νέα μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, εντείνοντας την άθλια κατάσταση με τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, συρρίκνωση υπηρεσιών, περισσότερα ράντζα, προσλήψεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε ότι περαιτέρω υποβάθμιση θα υπάρξει και για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.