06/06/2020 01:32:56

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Καραμανλή βλέπει η Κουμουνδούρου στην «αλλοίωση» του τίτλου του άρθρου Σημίτη

ΣΥΡΙΖΑ για EastMed: Θετική η υπογραφή του αγωγού μετά την πολύχρονη προσπάθεια  - Media

 

Μικροκομματικής λογικής παρέμβαση βλέπουν στην Κουμουνδούρου, στον τρόπο που δημοσιεύθηκε το άρθρο Σημίτη στα «Νέα» - υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, ο δικός του τίτλος ήταν άλλος και δεν περιείχε επίθεση στο πρόσωπο του Κ.Καραμανλή.

Ειδικότερα, ερμηνεύουν την επιλογή της εφημερίδας να «αλλοιώσει» τον τίτλο του άρθρου ως ενέργεια στοχευμένη, που σκοπό είχε να πλήξει τον Κώστα Καραμανλή και να τον θέσει εκτός κούρσας για την επιλογή υποψηφιότητας (ο ίδιος πάντως έχει διαμηνύσει ότι δεν ενδιαφέρεται για το ανώτατο αξίωμα του ΠτΔ). Κατά συνέπεια, κατηγορούν το Μαξίμου ότι επιλέγει να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά, στα οποία επικέντρωνε η παρέμβαση Σημίτη για εσωτερικό ξεκαθάρισμα με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καλούν δε τον πρωθυπουργό να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο πάντως, η Κουμουνδούρου, μετά τις φωτιές που άναψε ο Σημίτης και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στο απέναντι γήπεδο, ελπίζοντας πως θα αποσοβηθούν οι εσωτερικοί τριγμοί.

Πιο συγκεκριμένα πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του.

Η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας».

Παράλληλα καταγγέλλουν ως «επικοινωνιακές», διαρροές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες σχετικά με επιχειρησιακά σενάρια στρατιωτικής αντίδρασης σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει τις προκλήσεις της:

«Την ίδια ώρα η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας».

«Τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών» καταλήγει το σχόλιο των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.