search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Αρχαία Βενιζέλου: Απορρίφθηκε η ένσταση για τα δύο μέλη του ΚΑΣ

18.12.2019 17:29
Αρχαία Βενιζέλου: Απορρίφθηκε η ένσταση για τα δύο μέλη του ΚΑΣ - Media

 

Aπορρίφθηκε, τελικά, η ένσταση που υπέβαλε, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκειμένου να μην συμμετέχουν στη σημερινή κρίσιμη συζήτηση και απόφαση για την τύχη των αρχαίων του Μετρό Θεσσαλονίκης δυο μέλη του KΑΣ, οι κ.Τιβέριος και Κορρές, με το σκεπτικό ότι έχουν προσωπικούς λόγους να εκφράζουν άποψη υπέρ της απομάκρυνσης και επανατοποθέτηση των σημαντικών ευρημάτων.

«Λυπάμαι. Είναι απαράδεκτη η στάση όσων προέβησαν στην ένσταση εναντίον δύο διακεκριμένων επιστημόνων, ακαδημαϊκών επειδή εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη. Δεν είναι δυνατόν να σπιλώνονται έτσι υπολήψεις και να διασύρονται άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο γ.γ. Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Γιώργος Διδασκάλου ενώ οι τα δύο μέλη για τα οποία έγινε η ένσταση δήλωσαν πως ουδεμία σχέση συμφέροντος έχουν με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά στην περίπτωση του κ. Κορρέ, μάλιστα, εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό Α. Ε. δήλωσαν, ενώπιον του ΚΑΣ, πως ναι μεν έχει συνεργαστεί με την εταιρεία ως εμπειρογνώμονας, μετά από επιλογή του YΠΠΟΑ, δεν υπάρχει ωστόσο καμία σχέση οικονομικής ή άλλης εξάρτησης μεταξύ τους.

Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΕΑ να εκφράσει, δια ζώσης ενώπιον του ΚΑΣ τους λόγους για τους οποίους ζήτησαν να εξαιρεθούν τα δύο μέλη του συμβουλίου. Η συνεδρίαση συνεχίζεται ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί μετά από αρκετές ώρες. Όπως εξάλλου υπογράμμισε με νόημα ο κ. Διδασκάλου «σήμερα θα ειπωθούν όλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:08