search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Η Ρωσία έστειλε 200.000 πακέτα με φάρμακα στη Βενεζουέλα

18.12.2019 17:39
Η Ρωσία έστειλε 200.000 πακέτα με φάρμακα στη Βενεζουέλα - Media

 

Νέο πακέτο φαρμάκων προς τη Βενεζουέλα έστειλε η Ρωσία, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία απέστειλε 200.000 φαρμακευτικά πακέτα με ινσουλίνη, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Βενεζουέλα. Στόχος είναι, μέχρι το 2020 να έχουν παραδοθεί περισσότερα από πέντε εκατομμύρια πακέτα φαρμάκων, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πολίτες της Βενεζουέλας στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε καλά νέα. Την περασμένη εβδομάδα, η Βενεζουέλα έλαβε την πρώτη παρτίδα – 200.000 πακέτα – φαρμάκων ινσουλίνης, που παρήγαγε η ρωσική εταιρεία Geropharm», δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι προμήθειες θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του 2019-2020, με τελικό στόχο «να στείλουμε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια πακέτα ινσουλίνης, για να εξασφαλίσουμε, ότι περισσότεροι από 400.000 πολίτες της Βενεζουέλας, που πάσχουν από διαβήτη, λαμβάνουν αυτό το φάρμακο που είναι ζωτικής σημασίας για εκείνους».

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έστειλε την πρώτη ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Βενεζουέλα μέσω του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και της Pan American Health Organisation. Η δεύτερη αποστολή έφτασε στα μέσα Απριλίου. Στις 7 Ιουνίου, ο διευθυντής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών του Λατινοαμερικανικού Τμήματος, Alexander Schetinin, δήλωσε ότι η Ρωσία συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να παράσχει στη Βενεζουέλα νέα ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης, η Βενεζουέλα έλαβε στις 17 Ιουνίου τη δεύτερη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας, μεταξύ του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:40