search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:06
MENU CLOSE

Χρυσή Αυγή: Θα λάβει κρατική επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ, εάν απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι (Video)

18.12.2019 19:19
mixaloliakos_98642.jpg

 

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εφόσον γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγει το δρόμο για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα. Η κρατική επιχορήγηση διακόπηκε το 2013 από τη Βουλή. Μάλιστα το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον ANT1 στην περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση ή δεν πάρει το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης από την απόφαση του δικαστηρίου τότε η Χρυσή Αυγή υπάρχει πιθανότητα να γίνει το πλουσιότερο κόμμα της Bουλής. Και αυτό διότι θα πάρει μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα για το 2019 το ποσό της επιχορήγησης είναι 1.060.000 ευρώ ενώ υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα για το κράτος καθώς η απόφαση πρέπει να είναι τελεσίδικη. Παράλληλα εάν υπάρξει έφεση σε αυτή την απόφαση τότε θα αναβληθεί για αργότερα η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:05