search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:40
MENU CLOSE

Η «ναυμαχία της τσιπούρας»: Νέα παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων από την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια

19.12.2019 15:35
Η «ναυμαχία της τσιπούρας»: Νέα παρενόχληση Ελλήνων ψαράδων από την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια - Media

 

Νέο περιστατικό παρενόχλησης Ελλήνων αλιέων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «το Βήμα», στο σημείο βρίσκονταν τρία ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Ξαφνικά έκανε την παρουσία του φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής το πλήρωμα του οποίου ζήτησε από τους Έλληνες ψαράδες να απομακρυνθούν με το πρόσχημα ότι είναι σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι ψαράδες αρνήθηκαν και ενημέρωσαν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Στο σημείο έφτασε αρχικά ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ) και στη συνέχεια κατέφτασαν άλλα δύο μεγάλα σκάφη ωστόσο η “απάντηση” της τουρκικής Ακτοφυλακής ήταν να στείλει άλλα δύο μεγάλα σκάφη.

Όπως σημειώνουν πηγές του Λιμενικού, τελικά με ψύχραιμες κινήσεις και συνεννοήσεις έληξε το περιστατικό ωστόσο οι Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν πως το πλήρωμα του τουρκικού φουσκωτού τους κατέστρεψε τις τσαμαδούρες εκεί όπου βρίσκονταν τα παραγάδια τους.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό με παρενόχληση Έλληνα ψαρά από φουσκωτό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κατεγράφη και την Κυριακή στη περιοχή της Καλολίμνου.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη η λεγόμενη “ναυμαχία της τσιπούρας” μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, στην οποία εμπλέκονται και σκάφη της ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38