search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Καβάλα: Η εξιχνίαση της ληστείας των 4,2 εκ ευρώ μια σκηνοθετημένη απαγωγή και τα κλοπιμαία που είχαν θαφτεί σε χωράφι

21.12.2019 09:23
Καβάλα: Η εξιχνίαση της ληστείας των 4,2 εκ ευρώ μια σκηνοθετημένη απαγωγή και τα κλοπιμαία που είχαν θαφτεί σε χωράφι - Media

 

Η ληστεία και η υπεξαίρεση καθώς και η «απαγωγή» ενός πεντάχρονου παιδιού είχε γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Ιανουάριο, σε εταιρία σεκιούριτι στα Αμισιανά. Η λεία ήταν 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Έναν χρόνο τώρα όμως σαν να είχε ανοίξει και να είχε καταπιεί τους δράστες και τη λεία τους και κανείς δε γνώριζε που είχαν εξαφανιστεί.

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα η Αστυνομική διεύθυνση καβάλας θα κάνει ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της ληστείας και της υποτιθέμενης απαγωγής.

Οπως έχει γίνει γνωστό η επιχείρηση της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς βρέθηκε σχεδόν το σύνολο του ποσού της σκηνοθετημένης απαγωγής και ληστείας. Οι τρεις βασικοί δράστες-εμπνευστές της υπόθεσης φέρεται να έχουν ομολογήσει ενώ αναζητούνται και συνεργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την proininews.gr η αρχική ιδέα ήταν του πρώην διευθυντή Καβάλας εταιρίας σεκιούριτι. Την εμπιστεύτηκε στον κουμπάρο του κι αυτός στον πατέρα του, ιδιοκτήτη συνεργείου στα Αμισιανά όπου και βρέθηκαν τα χρήματα. Ο πρώην διευθυντής της σεκιούριτι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πόλη. Ο πατέρας και ο γιος αντίθετα όχι μόνο είναι γνωστά πρόσωπα αλλά περιγράφονται ως πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα χρήματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας οχημάτων στα Αμισιανά. Όταν οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν την ενοχή τους, έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες στους αστυνομικούς. Τα περισσότερα χρήματα φημολογείται ότι βρέθηκαν σε άδειο σπίτι εντός των Αμισιανών, το οποίο είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορούμενων. Τα τελευταία χρήματα βρέθηκαν χθες το πρωί, σε βοηθητικό κτίσμα από λαμαρίνα εντός του οικοπέδου της αντιπροσωπείας.

Η Αστυνομία ξεκίνησε να ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης όταν εντοπίστηκαν χαρτονομίσματα, ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί ότι ήταν στα κλεμμένα, ενώ η επιχείρηση επισπεύσθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αγοράσει εισιτήριο για το εξωτερικό.

Τα χρήματα βρέθηκαν στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Εκεί εντοπίσθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε διάφορες κρύπτες.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι χθες είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια Καβάλας ομολόγησαν.

 

Με πληροφορίες από: proininews.gr, iefimerida 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:12