search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25
MENU CLOSE

Τα Ελληνικά Hoaxes «καίνε» τον Μπ. Παπαδημητρίου: Ψεύδεται, είπε να «ξεβρακώνουν τους μπαχαλάκηδες»

23.12.2019 13:52
Χυδαιότητα Παπαδημητρίου προς δημοσιογράφο: «Πάρτε το χαρτί και βάλτε το εκεί που θα το βάλετε» (Video) - Media

 

Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ποτέ ότι πρέπει να «ξεβρακώνονται οι μπαχαλάκηδες» προχώρησε η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η υπόθεση.

Αναλυτικά, τα Ελληνικά Hoaxes, τα οποία μέχρι πρόσφατα δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με διάφορα fake news που διακινούνταν από στελέχη της ΝΔ, αναφέρουν ότι «ο βουλευτής την Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, μίλησε για fake news και “κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων που «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους”, αναφερόμενος στην επίμαχη φράση του: “Ναι βεβαίως μπορείς να τους ξεβρακώσεις”».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «o βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου: “Άρα μπορείς αν είναι μπαχαλάκιας να τον ξεβρακώσεις;” Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ως εξής: “Ναι, βεβαίως, μπορείς να τον ξεβρακώσεις. Ναι, βεβαίως και θα τον πλακώσεις. Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση. Εμποδίζουν την ελευθερία την δικιά σας και την δικιά μου.” Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού “action24”».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η παραπληροφόρηση δεν προέρχεται μόνο από το διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αρκετές φορές τον όρο “fake news” τον χρησιμοποιούν και οι πολιτικοί ως άμυνα σε όσα τους καταλογίζουν. Ακριβώς αυτό συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι, το ψευδές σε αυτή την περίπτωση είναι η ανακοίνωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί τους όρους “ψεύτικες ειδήσεις” και “κόψε-ράψε” ως δικαιολογία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25