search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:38
MENU CLOSE

«Τελειώνει» τους διαιτητές του Βόλου η ΚΕΔ

23.12.2019 19:27
«Τελειώνει» τους διαιτητές του Βόλου η ΚΕΔ - Media

 

Η ΚΕΔ με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, βγάζει στη… σέντρα διαιτητές και βοηθούς διαιτητές σε αγωνιστικό χώρο και VAR που διηύθυναν αγώνες της 16ης αγωνιστικής στη Super League 1, λέγοντας πως ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν ονοματίζει κανέναν, ούτε αναφέρει σε ποια ματς υπήρξαν προβλήματα στις αποφάσεις, όμως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι “φωτογραφίζει” σίγουρα τη διαιτησία στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό (ακυρωθέν γκολ του Σουντανί, μη καταλογισμός πέναλτι σε Ελ Αραμπί), ενώ παράπονα υπήρξαν και από την ΑΕΚ για τον αγώνα με τη Λαμία στη Φθιώτιδα για ένα πέναλτι στον Αλμπάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διατητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα”.

Πηγή: Sport24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:37