search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:23
MENU CLOSE

ΛΑΡΚΟ: Διορία ενός μήνα από ΔΕΗ για τα χρέη 340 εκατ. ευρώ – Σενάριο ακόμα και για διακοπή ρεύματος

24.12.2019 07:30
ΛΑΡΚΟ: Διορία ενός μήνα από ΔΕΗ για τα χρέη 340 εκατ. ευρώ - Σενάριο ακόμα και για διακοπή ρεύματος - Media

 

Σκληρά μέτρα κατά της ΛΑΡΚΟ εμφανίζεται αποφασισμένος να λάβει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, δίνοντας περιθώριο εξεύρεσης λύσης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε χθες κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, που κλήθηκε να εγκρίνει τις αλλαγές στο καταστατικό, η βιομηχανία νικελίου αποτελεί μια μεγάλη πληγή για την Επιχείρηση, καθώς τα χρέη της έχουν ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Στάσσης παρακολουθεί από κοντά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εξυγίανση της βιομηχανίας και όπως ανέφερε εάν αυτές δεν αποδώσουν άμεσα, η ΔΕΗ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να κατεβάσει το διακόπτη για την ΛΑΡΚΟ και να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα που θα την διασφαλίσουν έναντι του δυσθεώρητου χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ελέγχει το 11,4% της βιομηχανίας, το οποίο απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια λόγω συνεχόμενων μετοχοποιήσεων χρεών.

Το θέμα για την εξυγίανση της βιομηχανίας βρίσκεται πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Χατζηδάκης σε συνεργασία με τους συμβούλους του επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια για την προβληματική ΔΕΚΟ, με πιθανότερο να επιλεγούν οι προβλέψεις του νόμου 3429 /2005 για την εκκαθάριση εν λειτουργία επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προβλήματα στη διάρθρωσης ιδίων κεφαλαίων και ικανοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50