search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Παραλήρημα Τραμπ κατά των ανεμογεννητριών: «Ανεμόμυλοι που παράγουν αέρια – Σε δέκα χρόνια θυμίζουν κόλαση»

24.12.2019 08:21
Παραλήρημα Τραμπ κατά των ανεμογεννητριών: «Ανεμόμυλοι που παράγουν αέρια - Σε δέκα χρόνια θυμίζουν κόλαση» - Media

 

Σε ένα παραλήρημα κατά των ανεμογεννητριών επιδόθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τες μεταξύ άλλων «ανεμόμυλους» που «εκπέμπουν αέρια».

«Τις έχω μελετήσει όσο κανείς από όσους γνωρίζω», ανέφερε μιλώντας σε νέους στη Φλόριντα.

«Δεν κατάλαβα ποτέ τον άνεμο. Ξέρετε, γνωρίζω πολύ καλά τους “ανεμόμυλους”. Κάνουν θόρυβο. Σκοτώνουν τα πουλιά. Θέλετε να δείτε ένα νεκροταφείο πουλιών; Πηγαίνετε μια ημέρα κάτω από έναν “ανεμόμυλο”. Θα δείτε περισσότερα πουλιά από όσα έχετε δει στη ζωή σας», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εμπλέκοντας εμμέσως τη νέα τεχνολογία με τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο, τόνισε ότι οι ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται «κυρίως στην Κίνα και τη Γερμανία». Συνέχισε σε παραληρηματικό τόνο: «Αλλά κατασκευάζονται τεράστιες, με τεράστιο αέρα. Τα αέρια εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα. Γνωρίζετε ότι έχουμε έναν πλανήτη, σωστά; Οπότε ο πλανήτης είναι μικρός σε σχέση με το σύμπαν. Τόσο τρομακτικά αέρια»

«Μιλάνε συνέχεια για το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα, για αέρια που εκτοξεύονται στον αέρα, σωστά; Εκτοξεύονται. Είτε είναι από την Κίνα είτε από τη Γερμανία πηγαίνει στον αέρα. Είναι ο δικός μας αέρας, ο δικός τους αέρας, όλων ο αέρας, σωστά;», είπε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα… χρώματά τους: «Δείτε όλους αυτούς τους “ανεμόμυλους”. Κατασκευάζονται σε διάφορα χρώματα. Υπάρχουν κάποια λίγο άσπρα αλλά υπάρχει και ένα χρώμα πορτοκαλί-άσπρο. Το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο μου χρώμα».

Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς εννοούσε ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής:

«Ξέρετε τι δεν σας λένε για τους “ανεμόμυλους”; Μετά από 10 χρόνια θυμίζουν κόλαση. Αρχίζουν να παλιώνουν» κατηγορώντας τους ιδιοκτήτες των ανεμογεννητριών ότι δεν τις αντικαθιστούν όταν παλιώσουν χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08