search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Συγκέντρωση στις 6μμ ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα

02.01.2020 10:58
Συγκέντρωση στις 6μμ ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα - Media

 

Με σύνθημα «Έξω ο σφαγέας Μπενιαμίν Νετανιάχου από την Ελλάδα! Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!» διοργανώνουν συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 2 Γενάρη, 18:00, Μετρό Πανόρμου, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού πρωθυπουργού με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed. 

Στη συγκέντρωση καλούν οι οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Συσπείρωση, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κομμουνιστικό Σχέδιο, Κρίση+Κριτική, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος.  

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν: 

«Στις 2 Γενάρη του 2020, επισκέπτεται την Αθήνα, ο αιματοβαμμένος με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο πρόεδρο τη συμφωνία «East Med Act». Πρόκειται για μια συμφωνία που στο επίκεντρό της βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της εμβάθυνσης της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Το σχέδιο του EastMed είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του ενός τρίτου της χερσαίας και θαλάσσιας έκτασης της χώρας σε κολοσσούς της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας για εξορύξεις υδρογονονανθρακων και για τα συμφέροντα μιας μερίδας της αστικής τάξης της χώρας μας. Αυτές οι εξορύξεις απειλούν με πολύ πραγματικό τρόπο τόσο το περιβάλλον αλλά και την κοινωνική ζωή μεγάλων περιοχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η ανάπτυξη που ευαγγελιζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των πετρελαιαδων σε βάρος των κοινωνικών δικαιωμάτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Χωρίς αυτές και χωρίς τις εξορύξεις στις ΑΟΖ της Κύπρου, μια συμφωνία για τον EastMed θα ήταν πρακτικά άκυρη».

Οι οργανώσεις τονίζουν καταλήγοντας:

Καμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Όχι στις εξορύξεις υδροδονανθράκων. Λευτερά στην Παλαιστίνη. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50