search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στην ανατολική Μεσόγειο – Το ένα απογειώθηκε από την Κύπρο (Photos)

04.01.2020 16:00
Κατασκοπευτικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στην ανατολική Μεσόγειο - Το ένα απογειώθηκε από την Κύπρο (Photos) - Media

 

Αμερικανικά και βρετανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ και την Ιορδανία, με φόντο τα «τύμπανα πολέμου» που ηχούν στην περιοχή μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμου ιρανού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Daily Mail κατασκοπευτικά αεροσκάφη των δύο σύμμαχων κρατών πραγματοποίησαν πολύωρες πτήσεις στην περιοχή. Ένα RC-135W ‘Rivet Joint’ της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξε για αρκετές ώρες πάνω από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, ενώ ένα Sentinel R1 της βρετανική Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) απογειώθηκε από τη βάση του Ακρωτηρίου, στην Κύπρο, και πέταξε πάνω από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Και τα δύο αεροσκάφη φέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την παρακολο΄θηση συνομιλιών αλλά και τον εντοπισμό πιθανών απειλών, όπως πυραυλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την RAF, το βρετανικό αεροσκάφος παρέχει «μεγάλης κλίμακας επιτήρηση του πεδίου μάχης, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες στις βρετανικές και συμμαχικές δυνάμεις». Ωστόσο ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους πρόκειται να αποσυρθεί τον επόμενο χρόνο.

Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος της RAF

Το αμερικανικό RC-135 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το μακρινό 1964, ωστόσο έκτοτε δέχτηκε σειρά βελτιώσεων με αποτέλεσμα πλέον να μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 30 ατόμων και να προσφέρει έγκαιρα πληροφορίες για πιθανές απειλές.

Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Με τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί οι ΗΠΑ οδηγούν σε άνευ προηγουμένου όξυνση τις σχέσεις με το Ιράν στην πολύπαθη Μέση Ανατολή ενώ τις επιθετικές τους διαθέσεις πιστοποιεί και η αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:37