search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:03
MENU CLOSE

«Θεατής πρωθυπουργός» – Η εικόνα του Μητσοτάκη προβλημάτισε σοβαρά τους Έλληνες, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2107
9-1-2020
11.01.2020 04:00
pasok-9.jpg

 

 

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το Κίνημα Αλλαγής, με δηκτικό τρόπο, έκανε λόγο για «θεατή» πρωθυπουργό μέσα στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να προβάλει τις εθνικές θέσεις της χώρας μας για την Τουρκία. 
«Η εικόνα τού θεατή πρωθυπουργού στη συνέντευξη του κ. Τραμπ προβλημάτισε σοβαρά τους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλει δημόσια, ενώπιον του κ. Τραμπ, τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών» ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τραμπ. 

Σε συνέντευξή του (Open) ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε πως από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο «μάθαμε τι δώσαμε. Απομένει να δούμε και τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνάντηση με τον Τραμπ», κάνοντας λόγο για «αμήχανη» εικόνα του πρωθυπουργού εντός του Λευκού Οίκου. 

«Υπάρχει λοιπόν μία εικόνα την οποία την έχουν δει όλοι οι Έλληνες. Και ποια είναι η ουσία; Ότι έχουμε έναν γείτονα, την Τουρκία, η οποία παραβιάζει διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο, είναι επιθετική απέναντι σε όλους τους γείτονές της και στην οποία οι ΗΠΑ σήμερα που μιλάμε οφείλουν να δείξουν ότι ο δρόμος ο οποίος ακολουθούμε είναι ο λανθασμένος δρόμος. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και όλους τους διεθνείς εταίρους του παιχνιδιού. Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα ηρεμήσει ο κ. Ερντογάν από εδώ και μπρος; Αυτό θέλουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. Και πρόσθεσε πως και πριν από έναν χρόνο «ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον κ. Τραμπ και είδαμε αν και τι κέρδισε η χώρα μας. Τίποτα. Έδωσε η χώρα μας, αλλά εμείς δεν κερδίσαμε τίποτα». 

Εθνική στρατηγική

Σύμφωνα μάλιστα με τον Χρηστίδη, «όλοι θα παραδεχθούν ότι η στρατηγική η οποία σήμερα ενισχύει τη χώρα μας και η οποία αφορά για παράδειγμα τον EastMed δεν την έκανε ο κ. Τσίπρας, δεν την έκαναν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., αλλά χαράχτηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και ακολουθήθηκε με συνέπεια στη συνέχεια». 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε μάλιστα πως «αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, διότι πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική. Και κατά τη δικιά μας άποψη, αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική», τονίζοντας πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με συνεννόηση. Εκεί πρέπει να υπάρχει στρατηγική, χωρίς να θεωρεί κανένας ότι μπορεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική διαρκώς πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02