search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:04
MENU CLOSE

Στάση «θεσμικής υπευθυνότητας» από ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2108
16-1-2020
16.01.2020 04:00
syriza_0-5.jpg

 

Συνεδριάζουν σήμερα τα όργανα για την τελική απόφαση

Αιφνιδιασμό προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόσο αναφορικά με το πρόσωπο όσο και για το εσπευσμένο των ανακοινώσεων – εντός λίγων ωρών η φημολογία περί επικείμενων ανακοινώσεων εντός της μέρας έγινε πράξη.

Σήμερα αναμένεται να συνέλθουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου συλλογικά να αποφασισθεί η στάση που θα τηρήσει το κόμμα απέναντι στην υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, όπως διεμήνυαν χθες πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπραξε από την αρχή, έτσι και τώρα θα αντιμετωπίσει το θέμα «με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας».

Πάντως η Κουμουνδούρου είδε στην επίσπευση των ανακοινώσεων «αντιπερισπασμό» στο «φιάσκο» με το Λυβικό και το Μεταναστευτικό (επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Είναι σαφές ότι το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει κάποια στοιχεία που δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη ο ΣΥΡΙΖΑ, και σίγουρα καθιστούν μάλλον απαγορευτική την καταψήφιση. Παρά το ότι η Κουμουνδούρου έδειξε χθες απροθυμία να τοποθετηθεί βιαστικά, ήδη από τις πρώτες ώρες φαινόταν να διαμορφώνεται ένα πρώτο κλίμα σύμφωνα με το οποίο στα θετικά προσμετρούνταν το γεγονός της γυναικείας υποψηφιότητας, ότι η εν λόγω ανήλθε στο αξίωμα της προεδρίας του ΣτΕ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και ότι, σε αντίθεση με άλλες «ακραίες» ή και «γελοίες» επιλογές που ακούστηκαν όλον αυτόν τον καιρό, η εν λόγω υποψηφιότητα έχει πράγματι προοδευτικό προφίλ. Τα στοιχεία αυτά, μεταξύ άλλων, φρόντισε να τονίσει στο διάγγελμά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου υπό το σκεπτικό ότι υπήρξε ένας επιτυχημένος Πρόεδρος. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να μαλακώνει τη στάση του, καθώς τη Δευτέρα, ύστερα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, διέρρεε ότι δεν θα αντιπροτείνει άλλο πρόσωπο αν τελικώς δεν υπάρξει υποψηφιότητα Παυλόπουλου καθώς δεν θέλει να μπει στην ονοματολογία, και από κει και πέρα, σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες, δεν αποκλειόταν να συναρτήσει τη στάση του με το προτεινόμενο πρόσωπο, αν και ήταν κυρίαρχη η εκτίμηση ότι δεν θα πληροί τα κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50