21/02/2020 10:40:59

Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Βέτο τις Ελλάδας σε τι; - Η διαδικασία είναι υπό τον ΟΗΕ»

Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Βέτο τις Ελλάδας σε τι; - Η διαδικασία είναι υπό τον ΟΗΕ» - Media

 

 

Την απορία ευρωπαίου αξιωματούχου προκάλεσαν ερωτήσεις δημοσιογράφων για ενδεχόμενο βέτο της Ελλάδας, με αφορμή τη μη πρόσκλησή της στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος, υπεύθυνος για την ενημέρωση των δημοσιογράφων για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σημείωσε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες όλων των κρατών-μελών μας. Και έχουμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας και για το περιεχόμενο και για τη νομιμότητά του. Και το ξέρουν όλες οι πλευρές».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε όπως είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε έντονα: «Βέτο σε τι;» και πρόσθεσε ότι «η ΕΕ υποστηρίζει μια διαδικασία ειρήνευσης υπό τον ΟΗΕ».

Υπενθυμίζεται ό σε συνέντευξή του στον Alpha, o πρωθυπουργός απείλησε με βέτο (χωρίς να εξηγεί πού σκοπεύει να το ασκήσει) την οποια ειρηνευτική διαδικασία δεν αναγνωρίζει την ακυρότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.