28/02/2020 16:55:13

Βερολίνο: Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της Ελλάδας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Βερολίνο: Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της Ελλάδας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Media

 

Τις ελληνικές ανησυχίες για τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης κατανοεί και συμμερίζεται το Βερολίνο, ωστόσο, όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης δεν αποτέλεσε αντικείμενο της Διάσκεψης της Κυριακής.

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη για την Λιβύη, αναφέρθηκε σε «ξένους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν, στηρίζουν, εξοπλίζουν τη μία ή την άλλη πλευρά» του λιβυκού εμφυλίου και πρόσθεσε ότι οι γειτονικές προς την Λιβύη χώρες επηρεάζονται συχνά πολύ δυσάρεστα «από την αστάθεια και το χάος» στη χώρα και αυτό ισχύει κυρίως για την περιοχή του Σαχέλ. Γι’ αυτό, ανέφερε, συμμετείχαν στην Διάσκεψη, τόσο ο Πρόεδρος της Αλγερίας όσο και η Αφρικανική Ένωση.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα της καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό ανακοινωθέν, δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε μόνο μία επικοινωνία με τον Στρατάρχη Χάφταρ, κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί, πριν από την έναρξη της Διάσκεψης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.