search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:58
MENU CLOSE

Το θαύμα της ζωής – Η καρδιά μικροσκοπικού νεογέννητου σταμάτησε για 40 λεπτά και επανήλθε (Photos)

28.01.2020 15:02
Το θαύμα της ζωής - Η καρδιά μικροσκοπικού νεογέννητου σταμάτησε για 40 λεπτά και επανήλθε (Photos) - Media

 

Είναι από τα θαύματα που όταν συμβαίνουν γεμίζουν τους πάντες με δάκρυα χαράς. Ο Ράιαν Γκόλγκουχον είναι ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα. Είναι τόσο μικροσκοπικός που με τα δυο του χεράκια δεν μπορούσε να αγκαλιάσει το δάχτυλο της μητέρας του. Χωρούσε μάλιστα και έμπαινε μέσα στο σουτιέν της, λίγο καιρό αφότου γεννήθηκε. Είδε το φως του ήλιου 17 εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό, δηλαδή ήταν πενταμηνίτικο και ζύγιζε μόλις 570 γραμμάρια.

Στο νοσοκομείο Princess Royal Maternity στο κέντρο της Γλασκώβης, όταν γεννήθηκε οι γιατροί για να τον κρατήσουν ζεστό τον έβαλαν μέσα σε μια ειδική πλαστική σακούλα, σαν αυτές που βάζουν τα σάντουιτς. Τότε σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του. Για 40 ολόκληρα λεπτά οι γιατροί δεν έπιαναν σφυγμό, αλλά δε σταμάτησαν να κάνουν προσπάθειες να επαναφέρουν τον μικρούλη Ράιαν.

Σαράντα λεπτά δεν άφηναν τον Ράιαν να πεθάνει και συνέχεια έκαναν μαλάξεις σε αυτό το μικρό κορμάκι και τεχνητές αναπνοές. Όταν κάποια στιγμή τα μηχανήματα που ήταν συνδεδεμένος ο Ράιαν άρχισαν πάλι να δίνουν σήμα, που σημαίνει ότι ο μικρός επανήλθε, όλοι έκλαιγαν μέσα στο θάλαμο σαν μικρά παιδιά. Τα είχαν καταφέρει.

Οι επόμενες εβδομάδες μόνο εύκολες δεν ήταν για τη ζωή του Ράιαν. Πέρασε πνευμονία, E-coli, εγκεφαλική αιμορραγία, έμεινε 51 ημέρες στον αναπνευστήρα, έκανε 4 μεταγγίσεις αίματος και τέλος σε ηλικία 16 εβδομάδων υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια του για να μην τυφλωθεί. Από όλες τις δοκιμασίες ο μικρός βγήκε νικητής και πλέον έχει κλείσει το ένα έτος ζωής.

Η Claire η μητέρα του τον αποκαλεί «Rayan the lion»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57