search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:00
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Κυρίαρχος (στις εντυπώσεις) ο Σαμαράς μετά την υποχώρηση του Μαξίμου

30.01.2020 08:35
4351484_0.jpg

 

Νικητής βγαίνει -προς το παρόν- ο Αντώνης Σαμαράς από την εσωκομματική σύγκρουση με το μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη χθεσινή μέρα, που βρήκε την κυβέρνηση στο …καναβάτσο εξαιτίας των πολύ κακών χειρισμών στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να υποβαθμίσει το θέμα Σαμαρά, μετά την απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο ίδιος μέσω συνεργατών του έκανε παραπάνω από σαφή τη δυσφορία του, για τις υποτιθέμενες εξηγήσεις που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι έσπασε την κομματική πειθαρχεία και έκανε την ηγεσία του κόμματος να φαίνεται αδύναμη.

Συνεργάτες του δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», δείχνοντας ότι δεν φοβάται την εσωκομματική σύγκρουση, ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει ότι οι …εξηγήσεις Σαμαρά κρίθηκαν ικανοποιητικές, ενώ πιο πριν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, είχε δηλώσει πως «ο κ. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο μετά την ψηφοφορία και του είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Σταθερή …δυσαρέσκεια

Ο Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να είναι ενοχλημένος με την ηγεσία του κόμματος, λόγω της θέσης που δεν πήρε στην Κομισιόν και εξαιτίας της επιλογής Μητσοτάκη για το αξίωμα του ΠτΔ, που φέρεται να τον ενδιέφερε.

Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω ταξιδιού στις ΗΠΑ και έστειλε στη Βουλή «χλιαρή» επιστολή προθέσεων χωρίς να αναφέρει καν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου.

Διαγραφή ή «τουμπεκί»;

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αρκετοί – και εντός ΝΔ – είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επιλογές του είναι συγκεκριμένες. Είτε θα διαγράψει τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας επίδειξη δύναμης στο κόμμα με απρόβλεπτες συνέπειες, είτε θα κάνει …τουμπεκί, με τον πρώην πρωθυπουργό να κινείται εντελώς αυτόνομα και τον Μητσοτάκη να έχει χάσει μπόλικο «πρόσωπο» στο κόμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:00