17/01/2021 08:04:14

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα    - Media

 

Ουδείς μπορούσε να καταλάβει πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην έναρξη της παράστασης «Βότσεκ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή το βράδυ της Παρασκευής και για ποιο λόγο τα φώτα δεν έσβησαν στις 20.00 ακριβώς.

Η απορία βέβαια λύθηκε, όπως διαβάζουμε στο Μικροπολιτικό των Νέων, όταν δέκα λεπτά αργότερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης μπήκε στην αίθουσα συνοδεύοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, οι οποίοι κάθισαν σε μία από τις μπροστινές σειρές.

Ο Βότσεκ είναι μια από τις πρώτες εκτενείς όπερες του 20ού αιώνα γραμμένη σε ατονικό ιδίωμα.  Τόσο λόγω της σημασίας του για την ιστορία του μουσικού μοντερνισμού όσο και για αυτή καθ’ αυτή την ποιότητα της μουσικής του έχει ενταχθεί στο δραματολόγιο όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων του κόσμου. Ο Βότσεκ είναι η πρώτη από τις δύο όπερες του Άλμπαν Μπεργκ, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.