search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα

03.02.2020 10:30
Παράταση 15 ημερών για ανανέωση αιτήσεων ένταξης στον νόμο Κατσέλη - Media

 

Ουδείς μπορούσε να καταλάβει πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην έναρξη της παράστασης «Βότσεκ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή το βράδυ της Παρασκευής και για ποιο λόγο τα φώτα δεν έσβησαν στις 20.00 ακριβώς.

Η απορία βέβαια λύθηκε, όπως διαβάζουμε στο Μικροπολιτικό των Νέων, όταν δέκα λεπτά αργότερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης μπήκε στην αίθουσα συνοδεύοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, οι οποίοι κάθισαν σε μία από τις μπροστινές σειρές.

Ο Βότσεκ είναι μια από τις πρώτες εκτενείς όπερες του 20ού αιώνα γραμμένη σε ατονικό ιδίωμα.  Τόσο λόγω της σημασίας του για την ιστορία του μουσικού μοντερνισμού όσο και για αυτή καθ’ αυτή την ποιότητα της μουσικής του έχει ενταχθεί στο δραματολόγιο όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων του κόσμου. Ο Βότσεκ είναι η πρώτη από τις δύο όπερες του Άλμπαν Μπεργκ, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:14