search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:15
MENU CLOSE

Αμπελόκηποι: Ο υπνωτιστής που «θεράπευε» επιληπτικούς και δαιμονισμένους στον φούρνο του – Οι ανταγωνίστριες καφετζούδες και τσιγγάνες

05.02.2020 08:29
Αμπελόκηποι: Ο υπνωτιστής που «θεράπευε» επιληπτικούς και δαιμονισμένους στον φούρνο του - Οι ανταγωνίστριες καφετζούδες και τσιγγάνες - Media

 

Το 1929 δρούσε στην περιοχή των Αθηνών ένας υπνωτιστής που ισχυριζόταν πως «θεράπευε ό,τι δεν μπορούσε να θεραπεύσει η επιστήμη».

Ήταν ο Δημήτριος Λύτσας.

Στην Αθήνα του μεσοπολέμου οι υπνωτιστές, οι Σμυρνιές καφετζούδες, οι μάντισσες και οι τσιγγάνες που «διάβαζαν τ’ άστρα» μεσουρανούσαν.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έψαχναν την αλήθεια στα φλιτζάνια ή στα αστέρια, παρά το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού ζητούσε να εκδιωχθούν «οι απατεώνες».

Ο υπνωτιστής είχε αποκτήσει τη δύναμή του σε προηγούμενη ζωή

Ο κυρ Δημητρός, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν φούρναρης και ζούσε στην οδό Αγίας Τριάδας 8, απέναντι από το Γηροκομείο στους Αμπελόκηπους.

Καταγόταν από την Καλαμάτα και το 1929 δήλωνε 46 ετών. Με μοναδικό θεραπευτικό μέσο την προσευχή, εξηγούσε ότι απέκτησε αυτή την «υπερδύναμη» σε μια από τις προηγούμενες ζωές του.

Σε μία από αυτές και κατά σειρά την «πρώτη προηγούμενη ζωή» του είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, ονομαζόταν Νικόλαος Νικολάου και σκοτώθηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 40 ετών.

Στη δεύτερη, όπου και απέκτησε τη θεραπευτική του ιδιότητα, ζούσε στην Παλαιστίνη, ονομαζόταν Σεβαστιανός και ήταν ασκητής. Στην τρίτη, ήταν βιολιστής στην Ιταλία και απεβίωσε στα 20….

Η πελάτισσα που θεραπεύτηκε και έγινε συνεργάτιδα του κυρ Δημητρού 

Ο φούρναρης και υπνωτιστής κυρ Δημητρός ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Στο φούρνο και «ιατρείο» του υποδεχόταν και γιάτρευε «επιληπτικούς, δαιμονισμένους, πάσχοντες από μυστηριώδεις και ακαθόριστες ασθένειες«, ενώ ξόρκιζε γρουσουζιές και βοηθούσε ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα μετά το γάμο τους. Μια από τις πελάτισσες του ήταν και η Κατίνα Ν. Κ.

Η 18χρονη Κατίνα είχε σπυριά σε όλο της το σώμα και το πρόσωπο και η κοιλιά της ήταν συνεχώς πρησμένη.

Οι γιατροί, στους οποίους απευθύνθηκε της πρότειναν να κάνει παρακέντηση.

Ο κυρ Δημητρός από την άλλη, τη διέγνωσε με «αερικό» και πρότεινε θεραπεία πολλών προσευχών!

Δεν είναι γνωστό αν τελικά η Κατίνα έκανε παρακέντηση, όμως θεραπεύτηκε.

Ο υπνωτιστής ισχυριζόταν ότι τη θεράπευσε ο ίδιος.

Λίγο καιρό μετά αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Η Κατίνα είχε την ιδιότητα του μέντιουμ, που μέσω της ύπνωσης μπορούσε να δει το μέλλον, να διαγνώσει ασθενείς και να προτείνει λύσεις….

Πηγή: www.mixanitouxronou.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:15