25/02/2021 15:14:37

«Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά» - Προκαλεί ξανά ο Ακάρ

Ακάρ: Ουδέποτε παραβιάσαμε την κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ - Media

 

Νέα πρόκληση Ακάρ κατά της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στην «Ηurriyet» αναφορικά με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάνει λόγο για παραβιάσεις των συνθηκών από την ελληνική πλευρά και παράλληλα κάνει αναφορά και στον εθνικό εναέριο χώρο.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο, προειδοποιώντας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας.

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.