search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Οι πρώτες δηλώσεις του 59χρονου Έλληνα που είναι στην καραντίνα του «Σωτηρία»

10.02.2020 17:47
Δυτική Αττική: Ολοκληρωτικό lockdown από σήμερα - Τα 11 νέα σκληρά μέτρα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα - Media

 

Σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της εντατικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Μερσινιάς. Είναι ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν από την πόλη Γουχάν της Κίνας στην «καρδιά» της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο 59χρονος τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων βρέθηκε στην Κίνα από τις 9 Ιανουαρίου με σκοπό να επιθεωρήσει ιατρικά μηχανήματα σε νοσοκομεία και σε εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής της Γουχάν. Μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα και ειδικά στην επαρχία της Γουχάν εγκλωβίστηκε στην κινεζική πόλη και χρειάστηκε η συντονισμένη επιχείρηση από την ελληνική πρεσβεία στην Κίνα για να επιστρέψει τελικά στην Ελλάδα μέσα σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Από το απόγευμα της Κυριακής, 9 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου «Σωτηρία» χωρίς ευτυχώς να έχει το παραμικρό σύμπτωμα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όμως, θα πρέπει να μείνει 14 μήνες σε καραντίνα όσο είναι και το διάστημα ασφαλείας στην περίπτωση που εκδηλωθεί η νόσος. Μέχρι τότε θα έχει αρκετό χρόνο να κάνει τα επιχειρηματικά του πλάνα, να οργανώσει το νέο του ταξίδι στην Κίνα και να αναπολήσει τις ξέγνοιαστες στιγμές με την αγαπημένη του μοτοσυκλέτα.

«Εχω μετατρέψει το δωμάτιο σε γραφείο. Τι να κάνω; Εχω τα τηλέφωνά μου εδώ, επικοινωνώ με όλο τον κόσμο αλλά για 14 ημέρες δε μπορεί να με επισκεφθεί κανείς. Το νοσηλευτικό προσωπικό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε ο Γιάννης Μερσινιάς στο ethnos.gr και στον Κώστα Ασημακόπουλο και συμπλήρωσε πως δεν είναι εύκολες οι διαδικασίες αλλά για το καλό του συνόλου δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπομείνει όσα προβλέπονται από τα ιατρικά πρωτόκολλα: «Έχω υπομονή και δεν έχω και άλλη επιλογή. Μένω ψύχραιμος και ήρεμος. Το θετικό είναι πως δεν έχω συμπτώματα και θα περιμένω δύο εβδομάδες. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Όλα θα πάνε καλά και θα περάσουν όλα».

Όπως είπε ο Γιάννης Μερσινιάς, παίρνει δύναμη από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι Κινέζοι το όλο ζήτημα της επιδημίας: «Μου έχουν κάνει τεράστια εντύπωση οι Κινέζοι. Είναι καταπληκτικός λαός. Πολλές αντιδράσεις τους μοιάζουν με τις δικές μας. Είναι πολύ ευγενικοί, φιλόξενοι, καταπληκτικοί σαν άνθρωποι. Διαφέρουμε και σε πολλά. Σε ένα από αυτά είναι η πειθαρχία και η οργάνωση. Τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα βγουν από το σπίτι. Τέλος. Αυτό ήταν. Μία που το είπαν οι Αρχές και μία που δεν ξαναβγήκαν από το σπίτι. Μεγάλη πειθαρχία. Άντε, εδώ να πεις στον Έλληνα να μην ξαναβγεί από το σπίτι. Όλοι έξω θα ήμασταν… Σκέφτομαι τι περνάνε οι άνθρωποι εκεί και έτσι θα περάσει πιο ευχάριστα το διάστημα που θα είμαι σε καραντίνα».

Πριν ταξιδέψει στην Κίνα ο Γιάννης Μερσινιάς παρακολουθούσε τις ειδήσεις από τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης και από τα τέλη του Δεκέμβρη τους απασχολούσε το πρόβλημα με τον κορονοϊό: «Εγώ έφτασα στην Κίνα στις 7 Ιανουαρίου. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έβλεπα πως τα τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν πολύ ψηλά το θέμα με τον κορονοϊό. Δεν φοβήθηκα ούτε πήγε το μυαλό μου πως θα γινόταν όλο αυτό το κακό. Όταν έφτασα στην Κίνα όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για τον κορονοϊό».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02