search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:03
MENU CLOSE

Ο κορονοϊός «απειλεί» τα smartphones – Γιατί η Apple είναι «ευάλωτη»

10.02.2020 18:37
Xiaomi: Ανακάμπτουν οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα - Media
 
Η επιδημία του κορονοϊού που πλήττει την πόλη Ουχάν φαίνεται ότι απειλεί και την βιομηχανία των smartphones, η οποία είχε ανακάμψει το τελευταίο διάστημα.
 
Σύμφωνα με το Business Insider, αναλυτές της αγοράς των κινητών τηλεφώνων εκτιμούν ότι λόγω του ιού υπάρχει κίνδυνος οι εξαγωγές συσκευών από την Κίνα μπορεί να παρουσιάσουν ιλιγγιώδη πτώση της τάξεως του 40-50% μεταξύ του δ’ τριμήνου του 2019 και του α’ τριμήνου του 2020.
 
Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο «προσβολής» από τις παρενέργειες του ιού διατρέχει η Apple, καθώς η Foxconn, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία συναρμολόγησης iPhone ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξει το εργοστάσιό της στις 10 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
 
Επίσης, η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διατηρήσει επ’ αόριστον κλειστά καταστήματά της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.
 
Ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί το πραγματικό μέγεθος της επίδρασης του κορονοϊού στην βιομηχανία και αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν μάλλον αρνητικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50