04/06/2020 11:48:04

Ο κορονοϊός «απειλεί» τα smartphones - Γιατί η Apple είναι «ευάλωτη»

Xiaomi: Ανακάμπτουν οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα - Media
 
Η επιδημία του κορονοϊού που πλήττει την πόλη Ουχάν φαίνεται ότι απειλεί και την βιομηχανία των smartphones, η οποία είχε ανακάμψει το τελευταίο διάστημα.
 
Σύμφωνα με το Business Insider, αναλυτές της αγοράς των κινητών τηλεφώνων εκτιμούν ότι λόγω του ιού υπάρχει κίνδυνος οι εξαγωγές συσκευών από την Κίνα μπορεί να παρουσιάσουν ιλιγγιώδη πτώση της τάξεως του 40-50% μεταξύ του δ' τριμήνου του 2019 και του α' τριμήνου του 2020.
 
Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο «προσβολής» από τις παρενέργειες του ιού διατρέχει η Apple, καθώς η Foxconn, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία συναρμολόγησης iPhone ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξει το εργοστάσιό της στις 10 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
 
Επίσης, η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διατηρήσει επ' αόριστον κλειστά καταστήματά της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.
 
Ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί το πραγματικό μέγεθος της επίδρασης του κορονοϊού στην βιομηχανία και αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν μάλλον αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.