search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Βαρβιτσιώτης: Μοναδική λύση θωράκισης της χώρας τα κλειστά κέντρα

13.02.2020 12:53
Βαρβιτσιώτης: Μοναδική λύση θωράκισης της χώρας τα κλειστά κέντρα - Media

 

Τα κλειστά κέντρα είναι η μοναδική λύση για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του  “ΣKAI”.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου,  ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη κόπωση που εκφράζουν οι κάτοικοι των νησιών, αλλά αυτή είναι η μοναδική λύση.

“Ζητάμε χρόνο, ώστε να φανεί πώς λειτουργεί η καινούργια διαδικασία ασύλου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, δε μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες”, προσέθεσε. 

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι μας αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Έχοντας συνηθίσει την ένταση με την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει να  θωρακίζεται διπλωματικά, παραμένοντας  σε μια κατάσταση αυξημένης κινητικότητας και πολλαπλασιάζοντας τις επαφές της στην Ευρώπη, αλλά και ανά τον κόσμο, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:14