search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: Μην στέλνετε άλλες δυνάμεις στη Συρία

13.02.2020 16:08
Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: Μην στέλνετε άλλες δυνάμεις στη Συρία - Media
 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία, λέγοντας ότι «η αποστολή νέων τουρκικών δυνάμεων και η μεταφορά στο συριακό έδαφος εξοπλισμού και πολεμοφοδίων συμβάλλουν στην όξυνση της κατάστασης στην Ιντλίμπ».
 
Το Κρεμλίνο, μέσω του Πεσκόφ, επιμένει στην εκδοχή του: «Ο συριακός στρατός διεξάγει αντιτρομοκρατικό αγώνα, εκδιώκει νομίμως τους τρομοκράτες από το έδαφός του. Το ζήτημα που εκκρεμεί είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων στο Σότσι μεταξύ των προέδρων Πούτιν — Ερντογάν», τόνισε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Συρία, όπως είπε νωρίτερα ο Ερντογάν.
 
Τίποτε δεν είναι ακόμη γνωστό για τις ρωσοτουρκικές διαβουλεύσεις που έπρεπε να ξεκινήσουν για τη διευθέτηση των διαφωνιών των δύο πλευρών γύρω από την Ιντλίμπ.
 
Το ρωσικό ΥΠΕΞ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση του Μπατσελί, που ενοχοποίησε τη Ρωσία για την απώλεια Τούρκων στρατιωτών, κάνοντας λόγο για ανάγκη αποφυγής των προβοκατόρικων δηλώσεων και εκμετάλλευσης της τραγωδίας για πολιτικούς σκοπούς, καθώς και τήρησης των συμφωνηθέντων μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Το ρωσικό ΥΠΕΞ θεωρεί ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με την Άγκυρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αστανά (Ρωσία, Τουρκία, Ιράν).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50