search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΑΠΘ

13.02.2020 18:42
Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΑΠΘ - Media

 

Επίθεση στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνουν «το κέντρο υλοποιεί προγράμματα χρηματοδοτούμενα από επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό το κέρδος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας», προσθέτοντας πως «για τα “αθώα” drones των φοιτητών ενδιαφέρονται ήδη οι ένοπλες δυνάμεις».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο πόλεμος και η απειλή του έχει μπει πλέον στο καθημερινό λεξιλόγιο. Τον αναμασούν βουλευτές, δημοσιογράφοι, αναλυτές .Απασχολεί, επίσης, εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, αφού αγωνιούν για το τι πραγματικά γίνεται. Η καθεστωτική προπαγάνδα είναι απαραίτητο στοιχείο για την ιδεολογική προετοιμασίακαι δικαιολόγηση κάθε ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σκοπός φυσικά είναι να συνταχθεί η πλειοψηφία του λαού με την εκάστοτε κυβέρνηση, αστική τάξη και τα “εθνικά συμφέροντα” που πάντα ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου). Για να περάσουμε στα δικά μας, δεν είναι τυχαίο που καθημερινά βομβαρδιζόμαστε για τη μονομερώς επιθετική στάση της Τουρκίας, για τους καλούς μας συμμάχους,το ΝΑΤΟ που θα προασπίσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τη φοβερή Ευρωπαϊκή Ένωση που θα στηρίξει την Ελλάδα και ας έχει ρημάξει τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τα ευρωμνημόνια. Γίνεται εξόφθαλμο πως η αστική προπαγάνδα προσπαθεί με πρόσχημα την εθνική ενότητα να τραβήξει στη μηχανή του πολέμου την κοινωνική βάση. Στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους και των συμφερόντων πολυεθνικών ομίλων κατευθύνουν και προετοιμάζουν εργαζόμενους, φοιτητές, άνεργους, μετανάστες, φτωχούς για μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. Μια σύρραξη που για τους καταπιεσμένους έχει να επιφέρει μόνο αίμα και δάκρυα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50