26/09/2020 01:39:00

Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: «Χειρότερο σενάριο» αν στείλει η Τουρκία κι άλλο στρατό στη Συρία

Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: «Χειρότερο σενάριο» αν στείλει η Τουρκία κι άλλο στρατό στη Συρία - Media
 
Νέα προειδοποίηση στην Τουρκία να μην στείλει στρατό στη Συρία ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ, έστειλε το Κρεμλίνο, σε μια φάση που οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό σημείο.
 
Απαντώντας στον Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για επιχείρηση στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντιμίτρι Πέσκοφ τόνισε ότι «αν πρόκειται για επιχείρηση κατά τρομοκρατών, τότε θα είναι εντός του πνεύματος της συμφωνίας των δύο  χωρών».
 
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αν πρόκειται για επιχείρηση κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων, τότε θα μιλάμε για το «χειρότερο σενάριο», στέλνοντας σαφή προειδοποίηση στην Άγκυρα.
 
Ο Πέσκοφ υπενθύμισε ότι Τουρκία και Ρωσία έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία (τη λεγόμενη συμφωνία του Σότσι) για αποκλιμάκωση στην περιοχή του Ιντλίμπ, με την Τουρκία να δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει την επιρροή της σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μεγάλης στρατιωτικής επιχερίσης των συριακών δυνάμεων.
 
Προσέθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν συνέβη, λέγοντας ότι «δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι που ένοπλοι και τρομοκρατικές ομάδες άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά συριακών δυνάμεων και ρωσικών στρατιωτικών βάσεων. Εκεί τελείωσε και η ικανοποίησή μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.