search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:00
MENU CLOSE

Πήγε στην παραλία και βρήκε μισό εκατομμύριο «αχνιστά» καλομαγειρεμένα μύδια (Photos/Video)

20.02.2020 12:44
Πήγε στην παραλία και βρήκε μισό εκατομμύριο «αχνιστά» καλομαγειρεμένα μύδια (Photos/Video)  - Media

 

Μισό εκατομμύριο μύδια βρέθηκαν «καλομαγειρεμένα» σε ασυνήθιστα ζεστά νερά παραλίας της Νέας Ζηλανδίας ένα φαινόμενο που οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι «χρεώνουν» στην κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η dailymail τα νεκρά μαλάκια βρέθηκαν από έναν άνδρα από το Όκλαντ λίγες μέρες νωρίτερα σε παραλία που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του North Island.

Half a million mussels were effectively cooked in unusually warm waters on the New Zealand coast in a massive 'die-off' that marine experts have linked to climate change

Στη φωτογραφία φάινεται ο έκπληκτος άνδρας να περπαταέι μέσα σε μία πισίνα με νεκρά μύδια που του φτάνει μέχρι το γόνατο.

The dead molluscs littered rock pools

Ο καθηγητής Chris Battershill, ειδικός στη θαλάσσια ζωή και οικολόγος είπε ότι υπήρξε παρόμοιο φαινόμενο πριν λίγα χρόνια και με άλλα μαλάκια όπως στρείδια. Βασικοί υπάιτιοι του φαινομένου είναι οι πολύ ζεστές συνθήκες με μεγάλη ηλιοφάνεια και στάσιμα νερά σε εκτεταμένη χρονική διάρκεια.

Footage posted to social media shows a stunned Ferguson wading through rock pools choked almost knee-deep with mussel shells

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59