07/04/2020 20:43:14

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές λόγω... τιμιότητας

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές λόγω... τιμιότητας - Media
 
Η ιστορία ενός δημόσιου υπαλλήλου, ο οποίος μετατέθηκε 53 φορές μέσα στην 26ετη καριέρα του, γιατί ήταν... έντιμος, αποτέλεσε έμπνευση για δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο για την υπόθεση, που θα εκδοθεί τον ερχόμενο μήνα.
 
Οι συχνές μετακινήσεις του 54χρονου Ινδού Ασοκ Κέμκα, οφείλονται στο ότι ήταν ειδικευμένος στο να αποκαλύπτει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί.
 
Η ιστορία για το πώς τρομοκρατημένοι πολιτικοί, όταν άκουγαν ότι ο Κέμκα θα πήγαινε στη δική τους περιοχή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμές και αιτίες ώστε να αποτρέψουν την μετακίνησή του, περιγράφεται στο «Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka» από τους Μπάβντιπ Κανγκ και Ναμία Κάλα.
 
«Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών εξαιτίας της άρνησής του να συμβιβαστεί... δεν κατάφεραν όμως να "δαμάσουν" το πνεύμα του», αναφέρεται στο βιβλίο.
 
Ο Ινδός δημόσιος υπάλληλος είπε στον Guardian ότι δεν κατονόμασε τους πολιτικούς και άφησε στους δημοσιογράφους το έργο για την αποκάλυψη των ονομάτων και των λόγων που αποφασιζόταν κάθε φορά η μετακίνησή του.
 
Το μεγαλύτερο διάστημα κατά το οποίο παρέμενε σε μία θέση, ήταν 19 μήνες, ενώ το πιο σύντομο, μία εβδομάδα. Κατά μέσο όρο, μετακινείτο μία φορά κάθε έξι μήνες.
 
Παρά τις εμπειρίες του, ο Κέμκα ελπίζει ότι οι νέοι στην Ινδία θα συνεχίσουν να θέλουν να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι. «Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της», τονίζει.
 
Πηγή: enikos.gr / Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.