search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Τραμπ «σκάβει το λάκκο» των F-35

26.02.2020 15:22
Ahval: H αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ «στριμώχνει» τον Ερντογάν - Τα Rafale, τα F-35 και τα Mirage (Photos) - Media
 
«Ζημιά» κάνει το Αμερικανικό Πεντάγωνο στα μαχητικά αεροσκάφη F-35 καθώς αποδεσμεύει άλλα 3,8 δισ. δολάρια προκειμένου να καλύψει το μεγαλεπίβολο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
 
Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Ειδικότερα, ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός του Τραμπ κόβει τα φτερά στα F-35 Joint Strike Fighters, τα αεροσκάφη P-8A, τα MQ-9A Reaper, τα θρυλικά C-130 καθώς καθυστερεί πολλά από τα προγράμματα αναβάθμισης που είχαν αναμένοταν για το 2020.
 
Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα φαίνεται να έρχεται για το Πολεμικό Ναυτικό καθώς η μείωση των αμυντικών δαπανών βγάζει εκτός χρονοδιαγράμματος το νέο αμφίβιο πλοίο.
 
Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).
 
Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει τον πρόεδρο σε ευθεία σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς για ακόμη μία φορά.
 
Ήδη αντιπολιτευόμενοι βουλευτές κάνουν λόγο για επικίνδυνη απόφαση.
 
«Ο πρόεδρος Τραμπ για άλλη μια φορά δεν σέβεται καθόλου τη διάκριση εξουσιών και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, πραγματοποιώντας έφοδο στα στρατιωτικά κονδύλια, ώστε να πληρώσει για το άχρηστο τείχος του» ανέφερε η Νίτα Λόυεϊ των Δημοκρατικών.
 
Η κυβέρνηση Τραμπ οραματίζεται ένα τείχος μήκους 640 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό και έχει θέσει ως ορόσημο το Νοέμβριο του 2020, όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες προεδρικές εκλογές.
 
Προς το παρόν έχουν κατασκευαστεί περίπου 160 χλμ τείχους, τα οποία έχουν αντικαταστήσει υπάρχουσες δομές.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50