05/07/2020 13:34:53

Σέρρες: Μετά τον Έβρο και το Β. Αιγαίο, νέα εστία έντασης για προσφυγικό στη Ροδόπολη (Video)

Σέρρες: Μετά τον Έβρο και το Β. Αιγαίο, νέα εστία έντασης για προσφυγικό στη Ροδόπολη  (Video) - Media

 

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Σερρών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταφορά όλων των νεοαφιχθέντων μεταναστών και προσφύγων σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη, όσοι μετανάστες ή πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου του 2020 θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη Σερρών.

Σε μία πρώτη αντίδραση, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, απορρίπτοντας τις εξηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, και τον Μητροπολίτη Σιδηρόκαστρου, Μακάριο.

Μάλιστα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας για τη μη λειτουργία του στρατοπέδου ως κλειστή δομή. Αναφέρεται δε, ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε απορριφθεί και το 2015, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης του Δήμου Σιντικής Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Βασιλειάδη.

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιτίθενται στην εξέλιξη αυτή με το αιτιολογικό ότι το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτοικοι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, Νίκος Μπελελής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφασή της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.