search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στη Γερμανία – Σε καραντίνα εργαζόμενος στην Ford Κολωνίας

09.03.2020 16:10
Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στη Γερμανία - Σε καραντίνα εργαζόμενος στην Ford Κολωνίας - Media
 
Τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών από τον Covid-19 ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία είπε ότι μια 89χρονη γυναίκα πέθανε στην πόλη Έσεν. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο τοπικός δήμος.
 
Ο δεύτερος νεκρός αναφέρθηκε στην περιοχή του Χάινσμπεργκ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία που εδώ και μερικές εβδομάδες είναι μια από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας στη Γερμανία.
 
Παράλληλα, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία διαγνώστηκε με κορονoϊό, αναγκάζοντας την διοίκηση να βάλει σε καραντίνα εκτός από τον ίδιο και περίπου άλλους 30 συναδέλφους του με τους οποίους είχε επαφή.
 
Σήμερα στο εργοστάσιο εργάζονται περίπου 4.000 άτομα, ενώ η Ford δήλωσε ότι θα απολυμάνει το εργοστάσιο. Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία απαγόρευσε τα ταξίδια των υπαλλήλων προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες προσβολής από τον κορονoϊό.
 
Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία δήλωσε ότι δύο εργαζόμενοι στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί με τον ιό, αλλά η υγεία τους βελτιώνεται.
 
Ο πρόεδρος της Ford στην Ευρώπη, Stuart Rowley, δήλωσε ότι το τμήμα όπου εντοπίστηκε ο εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει μέρος της παραγωγής, καθώς ήδη εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα για να κυλήσει ομαλά η γραμμή παραγωγής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:40