07/07/2020 09:31:12

«Θύμα» του κορωνοϊού και το Ευρωκοινοβούλιο - Ακυρώνονται συνεδριάσεις

«Θύμα» του κορωνοϊού και το Ευρωκοινοβούλιο - Ακυρώνονται συνεδριάσεις - Media

 

«Θύμα» του κορωνοϊού έπεσε το Ευρωκοινοβούλιο, αφού οι συνεδριάσεις του δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε στις Βρυξέλλες, όπως είχε γίνει γνωστό.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν μόνο αύριο, Τρίτη, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, αλλά και τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, ενώ αναμένεται νέα απόφαση για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι οδεύει προς νέα αναβολή συνεδριάσεων.

Ο λόγος αυτής της απόφασης δεν είναι άλλος από τον φόβο ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του ιού.

Υπενθυμίζεται πως η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.