search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:11
MENU CLOSE

Άλμα μετά την κατάρρευση για το πετρέλαιο

10.03.2020 13:40
Ενισχυμένες οι τιμές του πετρελαίου από τις νέες περικοπές της Σαουδικής Αραβίας - Media

 

Άλμα καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου ύστερα από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν 30 ετών που σημείωσαν χθες, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην πιθανότητα μέτρων στήριξης της οικονομίας, αν και ο πόλεμος τιμών που ελλοχεύει επηρέαζε αρνητικά το κλίμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα λάβει «σημαντικά» μέτρα για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία απέναντι στον αντίκτυπο της επιδημίας, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 4 δισεκ. δολάρια σε ένα δεύτερο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο κατά 2,83 δολάρια, ή 8,24%, στα 37,19 δολάρια το βαρέλι στις 15:35 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 2,48 δολάρια, ή περίπου 7,97%, στα 33,61 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ και το αμερικανικό αργό κατέγραψαν χθες βουτιά κατά 25%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Φεβρουάριο του 2016 και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση τους από τις 17 Ιανουαρίου του 1991, όταν οι τιμές υποχώρησαν με το ξέσπασμα του πρώτου Πολέμου του Κόλπου.

Το κλίμα βελτιώθηκε και μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουχάν, το επίκεντρο του νέου ιού, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η επιδημία και ενώ επιβραδύνεται η εξάπλωση του ιού στην ηπειρωτική Κίνα.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού στα 12,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, πολύ πάνω από τα σημερινά επίπεδα παραγωγής των 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Αμίν Νασέρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:10