search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Είναι οριστικό – Κλείσιμο όλων των σχολείων για δύο εβδομάδες

10.03.2020 14:15
«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των σχολείων - «Αχρείαστο ρίσκο» και «βεβιασμένη απόφαση» - Media
 
Την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα σχολεία για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
 
Συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας είπε ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (σχολεία, ΙΕΚ ΑΕΙ κλπ) για τις προσεχείς 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού. 
 
Επίσης, κλείνουν και νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ υπενθυμίζεται ότι στα 89 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού.
 
Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα».
 
Ο Β. Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα.
 
Επίσης, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα μετάσχει στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Τι συμβαίνει με τα φροντιστήρια
 
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με τη λειτουργία των Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γ. Βαφειαδάκης, δήλωσε στο alfavita.gr: «Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών». Επιπλέον, ανέφερε ότι περιμένει ενημέρωση από τους αρμόδιους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39