
«Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, θα αποφασιστεί εάν το μέτρο λήξει σε 14 μερες ή πάρει παράταση λόγω νέων δεδομένων» είπε στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 με την Όλγα Τρέμη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία διευκρίνισε ότι «Δεν θα επηρεαστεί το σχολικό έτος από το κλείσιμο το σχολείων».
«Ο χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων», τόνισε ακόμα και η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Μελετάμε την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστούν και οι συναθροίσεις των μαθητών».
Για το θέμα της εκκλησίας, είπε: «Οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις στις εκκλησίες, ο τρόπος εξάπλωσης του ιού περιλαμβάνει και το σάλιο. Η θεία μετάληψη και οι τρόποι λατρείας αποτελούν ζήτημα ατομικής ευθύνης».
Και η υπουργός Παιδείας κατέληξε: «Υπάρχει πρωτοβουλία για την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και θα καλύψουμε την διδακτική ύλη».