search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Της Κυριακή η χαρά, θα είναι της ερχόμενης Δευτέρας η Λύπη;

02.03.2010 10:29
Της Κυριακή η χαρά, θα είναι της ερχόμενης Δευτέρας η Λύπη; - Media

Η ειδησεογραφία για βοήθεια 30 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκές τράπεζες, έδωσε ανάσες τόσο στην αγορά ομολόγων, όσο και το χρηματιστήριο που αντέδρασε με κέρδη 2,94% φθάνοντας τις 1969 μονάδες.Η εικόνα που αποτυπώνεται είναι ότι, το χρηματιστήριο θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες μια ανοδική κίνηση…

Η ειδησεογραφία για βοήθεια 30 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκές τράπεζες, έδωσε ανάσες τόσο στην αγορά ομολόγων, όσο και το χρηματιστήριο που αντέδρασε με κέρδη 2,94% φθάνοντας τις 1969 μονάδες.

Η εικόνα που αποτυπώνεται είναι ότι, το χρηματιστήριο θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες μια ανοδική κίνηση προεξοφλώντας το νέο πακέτο της κυβέρνησης. Αποκλιμάκωση δείχνουν και τα ομόλογα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος στην ρηχή ελληνική αγορά. Μια ενδεχόμενη «στραβή» κίνηση από την κυβέρνηση, αρκεί για να κινητοποιήσει τους τιμωρούς των ομολόγων.

Όμως, οι  αγορές ομολόγων ή καλύτερα όλοι όσοι μας δανείζουν με το  ….αζημίωτο δείχνουν ότι, αρχίζουν να ηρεμούν ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τα μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα.

«Η αγορά δεν πείθεται εύκολα και θέλει λεπτομέρειες », λέει στέλεχος σε dealing room που αναφέρει ότι, η διαφορά των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ( spread )  δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί μονομιάς,. Βεβαίως, την τρέχουσα εβδομάδα σημαντικό ρόλο θα παίξει και μια ενδεχόμενη ξαφνική δημοπρασία 10ετών από το ελληνικό δημόσιο ( 5-8 δις ευρώ ), προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, έναντι των δύσκολων μηνών ( Απριλίου – Μαϊου ), όπου θα χρειαστεί αναχρηματοδότηση 20- 25 δισ. ευρώ ομολόγων.                

Πτώση σημείωσαν και τα «στοιχήματα» για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ( Credit Default swap ), δηλαδή το ασφάλιστρο κινδύνου που πληρώνει ένας ξένος επενδυτής για την αγορά 10 εκατ. ευρώ ελληνικών ομολόγων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50