search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Συγκλονιστική επιστολή Λιγνάδη στους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου

15.03.2020 13:00
Κορονοϊός: Συγκλονιστική επιστολή Λιγνάδη στους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου  - Media

 

Ένα κείμενο ψύχραιμο και συνάμα συγκινητικό έλαβαν το Σάββατο όλοι οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του Εθνικού Θεάτρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη στη σκιά της πανδημίας.

Το mail έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στους δεκάδες παραλήπτες του από το γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μόνος στο γραφείο του προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολιτιστικοί φορείς της χώρας, σε συννενόηση με τις αρμόδιες αρχές για τις αμοιβές και τις άδειες των εργαζομένων. Αλλά και για τον τρόπο που το Εθνικό Θέατρο μπορεί να στηρίξει τους πολίτες αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Με την επιστολή του που μοιάζει να έχει το μότο «δεν αυτοσχεδιάζουμε», εξηγεί τις κινήσεις του, ενημερώνει ανοιχτά για το τι συμβαίνει ευχαριστεί τους συναδέλφους του και δηλώνει παρών αυτές τις κρίσιμες ώρες για κάθε ερώτηση. Είμαστε στην ίδια όχθη απέναντι σε μια νέα παγκόσμια κατάσταση πρωτόγνωρη χωρίς «συνταγογραφημένη» αντιμετώπιση, σημειώνει για να καταλήξει «Θα σας ζητήσω αγάπη και έγνοια. Πρωτίστως  για τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ οργανισμό.Και ύστερα,για τον οργανισμό του θεάτρου μας». Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη όπως την έλαβαν οι εργαζόμενοι:

Βρισκόμαστε στην ίδια όχθη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση

«Αγαπητοί  συνάδελφοι,συνεργάτες,συμμετέχοντες με κάθε τρόπο στον φορέα που λέγεται ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Ως εκ τούτου και αγαπημένοι μου φίλοι.

Σας στέλνω το παρόν για να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά,ότι η καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου ΜΑΣ, στέκεται στο πλευρό σας και φυσικά βρισκόμαστε στην ίδια όχθη. Ενώ στην αντίπερα, έχουμε μια νέα παγκόσμια κατάσταση, πρωτόγνωρη για ΟΛΟΥΣ, όθεν και μη προβλέψιμη ως προς μια “συνταγογραφημένη” αντιμετώπισή της. Θέλω να ξέρετε πως η προτεραιότητα μου,θεσμικά μα -κυρίως-ανθρώπινα,είναι η διαφύλαξη της υγείας, της ασφάλειας και του αισθήματος αλληλεγγύης,στον καθένα από εσάς. Με γνώμονα αυτά, σας ευχαριστώ που, από κοινού και με αυταπάρνηση, βοηθάτε στην διαφύλαξη,για όσο επιτρέπουν οι συνθήκες,της λειτουργικής” επιβίωσης” του θεάτρου.Το οποίο εμείς το ζούμε και από αυτό ζούμε.

Σας επιβεβαιώνω επίσης, ότι ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ. Κινούμαστε όλοι με βάση τις εξελίξεις και τις οδηγίες των υπερκειμένων επίσημων Φορέων.

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50