search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη καταγγέλλει καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Photo)

23.03.2020 12:58
«Darkside»: Οι... φιλάνθρωποι χάκερς - Media

 

Για μεγάλη διαδικτυακή απάτη σε εξέλιξη ενημερώνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Νικόλαος Βώρος, μετά από διάφορες καταγγελίες χρηστών.

Όλα άρχισαν από e-mail που έλαβαν δεκάδες χρήστες, το οποίο τους ανέφερε ότι ένας διακομιστής του πανεπιστημίου θα κλείσει και μαζί και ο λογαριασμός τους και τους καλούσε να πατήσουν ένα link για να αποτραπεί το κλείσιμο.

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν, απειλώντας με προσφυγή στη ΔΗΕ, οπότε και ο αρμόδιος του εργαστηρίου, ο δρ. Βώρος παρενέβη, μίλησε για απάτη και ανέφερε ότι προχωρεί σε καταγγελία στις αρχές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βώρος έγραψε:

«ΠΡΟΣΟΧΗ !

Βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική απάτη από το λογαριασμό [email protected] ο οποίος ψευδώς αναφέρει ότι είναι ο διαχειριστής του λογαριασμού [email protected].
 
Η λίστα [email protected] ανήκει στο Εργαστηριού Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει ως στόχο να στέλνει στα ΜΜΕ δελτία τύπου και ανακοινώσεις που αφορούν στο εργαστήριο και στις δράσεις του. Το λογαριασμό τον διαχειρίζομαι εγώ προσωπικά.
 
Ο λογαριασμός [email protected] από τον οποίο έχει σταλεί το ακόλουθο email δεν ανήκει στο εργαστήριο και είναι προφανώς ψεύτικος.
 
Θα ειδοποιήσουμε άμεσα τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 
Σας ευχαριστώ και μας συγχωρείτε για την όποια αναστάτωση!».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:25