01/06/2020 12:34:00

Ευρωβουλευτές: Να εκκενωθεί η Μόρια λόγω κορωνοϊού

Ευρωβουλευτές: Να εκκενωθεί η Μόρια λόγω κορωνοϊού - Media

 

Επιστολή προς τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς για άμεση εκκένωση των στρατόπεδων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά έστειλαν ευρωβουλευτές.

Τα μέλη της Επιτροπής των Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι «οι πάνω από 42.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση» και ότι χρειάζεται «η εκκένωση με προτεραιότητα πληθυσμού υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προϋποθέσεις)».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, υπέγραψε εκ μέρους των μελών της Επιτροπής την επιστολή στον Επίτροπο Λέναρτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «ευρωπαϊκή απάντηση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά νησιά που θα αποτελέσει θέμα δημόσιας υγείας, με κίνδυνο πολλών θανάτων».

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί της Λέσβου, «ένα από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την αποφυγή της γρήγορης και ευρείας διάδοσης του COVID-19 είναι η επείγουσα προληπτική εκκένωση των υπερπλήρων στρατοπέδων», τονίζουν οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Οι βουλευτές του ΕΚ ζητούν ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Προληπτική εκκένωση πληθυσμού υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ηλικίας άνω των 60 ετών και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτης άλλων ασθενειών.
  • Αυξημένη συνεργασία μεταξύ των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης των κρατών μελών της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.