10/04/2020 10:33:09

Γεωργιάδης: Τι είπε για ενδεχόμενο capital controls

Κορωνοϊός - Άδωνις Γεωργιάδης: Ο σχεδιασμός είναι για κρίση έως τέλη Μαΐου - Media

 

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 24 Μαρτίου προκάλεσε αρκετές παρερμηνείες και ορισμένοι ανησύχησαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει και προανάκρουσμα για νέα επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Βέβαια, η ΕΕΤ έσπευσε να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο στη συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια της διυπουργικής συνέντευξης για τα μέτρα σχετικά με τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι «ανεύθυνες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με διάφορες ανακοινώσεις περί επιβολής capital controls κατά τον τρόπο που ακούστηκαν σήμερα αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά τη χώρα. Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι απολύτως σταθερό ίσως και από τα πλέον σταθεράς σήμερα στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.