search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Τι είπε για ενδεχόμενο capital controls

24.03.2020 15:13
Γεωργιάδης: Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (pdf) - Media

 

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 24 Μαρτίου προκάλεσε αρκετές παρερμηνείες και ορισμένοι ανησύχησαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει και προανάκρουσμα για νέα επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Βέβαια, η ΕΕΤ έσπευσε να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο στη συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια της διυπουργικής συνέντευξης για τα μέτρα σχετικά με τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι «ανεύθυνες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με διάφορες ανακοινώσεις περί επιβολής capital controls κατά τον τρόπο που ακούστηκαν σήμερα αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά τη χώρα. Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα είναι απολύτως σταθερό ίσως και από τα πλέον σταθεράς σήμερα στην Ευρώπη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:59