search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Κανείς δε θα βγει από το σπίτι του στον Εχίνο (Video)

26.03.2020 06:48
Ξάνθη: Πρόσκληση για Γενική Συνέλευση Μετόχων με θέμα την εκκαθάριση της ΠΑΕ! - Media

 

Από χθες Τετάρτη το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης, εξήγησε ότι οι περίπου 3.000 κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους ούτε για ψώνια, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε πως “τις προμήθειες θα τους πηγαίνει η αστυνομία, πυροσβεστική και η πολιτική προστασία. Δε θα βγαίνει κανένας. Και οι ασθενείς στην περιοχή, θα πηγαίνουν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία”. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50